Нацраду з питань ТБ і радіомовлення очікують суди в разі передачі частоти Радіо Вести новому власнику

11-02-2019

Про це Нацрада був повідомлений спеціальним зверненням, копія якого спрямована президентові України Петру Порошенко.  11 лютого 2019 року Нацрада з питань ТБ і радіомовлення завершує прийом заявок від претендентів, які бажають вести мовлення на частоті 104,6 МГц у Києві.

Нагадаємо, що до початку 2017 року цю частота належала найбільшої радіостанції країни в форматі News & Talk - Радіо Вести.  Незаконно позбавивши його ліцензії, Нацрада прирік себе на довгі місяці судових розглядів, які тривають досі.

«Нацрада ніколи не вмів вести чесну гру.  Не маючи ніяких виразних досягнень і козирів, він оголошує конкурс, де «розігрує» частоту, яка до сих пір є предметом спору в судах всіх інстанцій.  Таким чином, Нацрада не тільки «шахраює» сам, але втягує в це інших гравців ринку », - коментує Ольга Семченко, глава ради директорів Медіа Холдингу Вести Україна (МХВУ), якому належить Радіо Вести.

Закликаючи телерадіокомпанії надсилати заявки на конкурс, Нацрада промовчав про те, що право володіння частотою 104,6 не очевидно і розглядається в судах.

Це демонструє нам кращі якості Нацради:

• по-перше, гуманізм.  Не варто відразу вивалювати на учасників конкурсу неприємні подробиці про актив - потрібно бути милосердним;
  • по-друге, кмітливість.  Нацрада правильно розсудив, що чим менше інформації дає головний регулятор ринку своїм підопічним, тим краще;
  • по-третє, вміння тримати інтригу.  Нацрада підготувала переможцю конкурсу на частоту 104,6 ефектний сюрприз, який розкриється тільки після оголошення підсумків конкурсу.  Сюрпризом стане судовий позов.

«Оголошений Нацрадою новий власник частоти 104,6 гарантовано стане учасником судового спору.  Чергові судові позови чекають і сам Нацрада.  Медіа Холдинг Вести Україна не відмовиться від своїх активів і продовжить відстоювати свої права в судовому порядку.  В даний час касаційне провадження у справі відкрито у Верховному суді України.  Ми не відступимо, і ми відкрито і чесно повідомляємо про це ринку в день закінчення сумнівного конкурсу, влаштованого Нацрадою », - уклала голова ради директорів МХВУ Ольга Семченко