Міжнародна і Європейська федерації журналістів закликали Нацраду повернути ліцензії Радіо Вести

03-03-2017

Міжнародна і Європейська федерації журналістів (IFJ і EFJ) та Національна спілка журналістів України (НСЖУ) засудили рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України позбавити ліцензій Радіо Вести.

«Раптове позбавлення ліцензій Радіо Вести підриває право на свободу слова, медіаплюралізм і різноманітність медіаконтенту, які необхідні для функціонування будь-якого демократичного суспільства, — коментує президент Міжнародної федерації журналістів Філіп Ляруш. — Ми засуджуємо подібні несправедливі дії з боку Національної ради і закликаємо це відомство відновити мовлення радіостанції негайно, до ретельного аналізу обставин цього рішення, яке досягло успіху тільки в єдиному — покарати громадськість і співробітників радіостанції».

У свою чергу, в. о. президента Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко зазначив: «Ми підтримуємо прозорість власності ЗМІ, але усунення впливового медіа через суперечки з регулятором — це неприйнятно. Сто кваліфікованих журналістів і працівників ЗМІ втратили свої робочі місця і право спілкуватися з чисельною національною аудиторією».

Голова Медіа Холдингу Вести Україна Ольга Семченко з вдячністю прийняла підтримку колег: «Ми вдячні шановній спільноті, закордонним партнерам за їх тверду позицію щодо свободи слова. І готові в будь-який момент з подвоєними силами продовжити повноцінне мовлення і розвивати найбільшу радіостанцію розмовного формату в Україні, як і раніше надаючи людям можливість відкрито говорити в ефірі Радіо Вести».

Нагадаємо, державний регулятор позбавив Радіо Вести ліцензії в Харкові, проігнорувавши рішення суду. Заяви про скоєння кримінального правопорушення посадовими особами Нацради вже подані до відповідних органів. Радіо Вести було поспішно відключено з ефіру в Харкові наступного ж дня. 3 березня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення винесла протиправне рішення про непродовження ліцензії Радіо Вести в Києві, незважаючи на багатотисячну підтримку українців.