Медіа Холдинг Вести Україна заявив про правопорушення Нацради і підготував заяву в НАБУ

20-02-2019

Медіа Холдинг Вести Україна з метою захисту своїх законних прав та інтересів звернувся із заявою в Національне антикорупційне бюро України з вимогою провести розслідування і перевірити факти вчинення посадовими особами Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення корупційних злочинів.

У заяві зазначено, що рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення ліцензіату відмовлено в продовженні терміну дії ліцензії.

У зв'язку з невизнанням зазначеного рішення (і інших, пов'язаних із зазначеним рішенням) ліцензіат звернувся за захистом своїх прав до Окружного адміністративного суду м. Києва, в зв'язку з чим на даний момент в різних інстанціях розглядаються чотири адміністративні справи.

Незважаючи на те, що рішення Національної ради і по сьогоднішній день знаходиться в стані судового оскарження, його посадовими особами було прийнято рішення про оголошення конкурсу на частоту 104,6 в м. Києві.

У Холдингу підкреслюють: регулятор неправомірно оголосив конкурс на частоту 104,6 МГц, на якій до березня 2017 року здійснювало мовлення Радіо Вісті. Своїми діями Нацрада суперечить українському законодавству, зокрема порушує засадничий принцип державної політики в сфері телебачення і радіомовлення, який закріплений статтею 4 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» і забороняє подвійне ліцензування одного і того ж виду діяльності в цій галузі.

У зв'язку з підозрою в перевищенні службових повноважень і вчиненні злочинів посадових осіб Нацради, яка підслідна Національному антикорупційному бюро України, Медіа Холдинг Вісті Україна звернувся до НАБУ з вимогою провести відповідне розслідування і вжити всіх необхідних, передбачених КПК України, заходів.

Всі рішення Нацради щодо цієї ліцензії свідчать про упередженість по відношенню до МХВУ. І санкції даного органу часто мають вибірковий характер. Неодноразово рішення регулятора приймалися політично заангажовано. Про це говорять деякі експерти і свідчать багато публікацій журналістів «Вістей», а також інших ЗМІ.

Тому МХВУ звернувся в НАБУ для перевірки фактів і прийняття відповідних рішень.

Юристи Медіа Холдингу заявляють, що будуть і надалі захищати права і інтереси компанії, а також оспорювати в суді всі подальші незаконні дії і рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.