Медіа Холдинг Вести Україна звернувся до Державного бюро розслідувань для захисту законних прав та інтересів

13-02-2019

Медіа Холдинг Вести Україна звернувся до Державного бюро розслідувань для захисту своїх законних прав та інтересів. У МХВУ заявили про те, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення скоїла низку злочинів, передбачених ч. 2 ст. 382 КК, ч. 1 ст. 364 КК України.

Зокрема, Нацрада порушила вимоги КК України: це — умисне невиконання службовою особою вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню службовою особою, яка займає відповідальне чи особливо відповідальне становище, якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом інтересам юридичних осіб». А також зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом інтересам юридичних осіб.

Медіа Холдинг Вісті Україна вимагає: внести всі відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і почати досудове розслідування за фактом вчинення посадовими особами Нацради кримінальних злочинів.

Позиція Медіа Холдингу при цьому залишається незмінною: протест проти незаконних і протиправних дій Нацради в законному, правовому полі, проти виставлення на конкурс оспорюваних в суді частот.

У Холдингу підкреслили, що продовжать боротися за свої права і мають намір оскаржити і в подальшому всі незаконні дії і рішення Нацради в суді.

Як повідомлялося раніше, 13 грудня 2018 року Національна рада оголосила конкурс на FM-частоту 104,6 МГц у Києві, на якій до березня 2017 року раніше здійснювало мовлення Радіо Вісті. А в березні 2017 року Національна рада відмовилася продовжувати ліцензію на мовлення ліцензіата ТОВ «ТРК «ДИВОСВІТ» (мовить під логотипом «Радіо Вести»), термін якої закінчився в лютому 2017 року.